sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Naryan - My End LeafNaryanin uusin musiikkivideo My End Leaf on julkaistu 30.5.2014. Videon kokonaisuudessaan löydät tämän postauksen lopusta.Tässä ylpeä tekijätiimi, Matti ja Lauri, poseeraamassa Pitkäniemen mielisairaalan käytävällä! My End Leaf on kaksikon kolmas Naryanille tekemä musavideo. Lauri on pitkälti vastuussa videon käsikirjoituksesta, kuten ennenkin.

Nappasin taiteilijan haastatteluun!


Onneksi olkoon hienosta musavideosta! 
-Kiitos! 
Pakollinen kysymys: miltä nyt tuntuu? 
-Ihan helpottunu olo! On hieno fiilis kun vihdoinkin saa luovuttaa työn valmiina yleisölle. Usein on vaikea päästää irti videoista. Niitä haluaisi hioa loputtomiin, mut sit jossain vaiheessa pitää tavallaan "luovuttaa" ja päätää että se on valmis. 
Olet saanut hyvää palautetta sekä videosta että biisistä. Tuliko videosta sellainen kuin toivoit? Entä sellainen kuin suunnittelit?
 -Kyllä tuli, sellainen kuin toivoinkin. Lopputulos ei kuitenkaan koskaan ole yks yhteen sen kanssa mitä on suunnitellut. Tavallaan voisi sanoa, että editoinnissa video vasta tehdään. 

Sitten videon syntyprosessiin! Koska aloititte tekemään tätä videota?
-Syskyllä 2013 aloitettiin kuvaamaan. Tietenkin videota on alettu suunnittelemaan jo aikaisemmin, mm. kuvauspaikat ja henkilöt oli mietitty etukäteen. Päähenkilön valinta oli sikäli helppo, että halusin siihen nuoren naishenkilön. Tytti oli luonnollinen valinta, hän on ennenkin esiintynyt meidän videoissa ja oli muutenkin juuri sopiva tähän rooliin! Tytti selviytyi hienosti ja teki kaikki mitä me sen päänmenoksi keksittiin! Välillä vähän säälittikin sen puolesta... ...mutta uskon että lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. =)Mistä sait idean tähän musavideoon?
-Biisi on tehty aikoinaan eräälle tärkeälle henkilölle. Lyriikat on kirjoittanut Matti Vähätalo, Naryanin edellinen basisti. Vaikka kaikki videon tapahtumat ovat fiktiivisiä, taustalla on kuitenkin aidon ihmisen tarina. Olen halunnut omistaa sekä biisin että videon tälle ihmiselle. 

Haluaisitko kertoa muutamalla sanalla videonteon etenemisestä? 
-Projekti oli mielenkiintoinen ja haastava. Me haluttiin Matin kanssa panostaa kaikkeen vielä entisiä videoitakin enemmän ja yrittää ylitää itsemme. 


Tietysti budjettilaskelmiakin täytyi tehdä.
Tämän videon budjetti oli huikeat 18,5 euroa,
joista suurin osa meni teippeihin.
-Aluks tietysti alettiin miettimään tarinaa ja siihen sopivia kuvauspaikkoja. Me pyrittiin siihen että tapahtumapaikat olis mahdollisimman synkkiä että ne sopis synkkään tarinaan ja että saatais niistä paikoista se hulluusvaikutelma tulemaan parhaiten esiin. 
-Kuviin haluttiin mielisairaalaympäristöä. Me päästiin kuvaamaan Pitkäniemen sairaalan vanhalle puolelle, joka on jo poistettu käytöstä. Itselleni kuvauspaikka oli tosi mielenkiintoinen, koska Pitkästäniemestä on aikaisemmin kuullut vain tarinoita. Ympäristö oli kyllä synkkä ja laitosmainen.

Videossa vilahtaa myös vanha autiotalo.
-Se on semmoinen talo, minne oon halunnu mennä käymään useasti kun ollaan ajettu siitä ohi ja katsoa jos löytyis jotain kuvattavaa. Yhtenä päivänä päätettiin Matin kanssa mennä paikan päälle: otettiin kamera mukaan ja alettiin kuvata kaikkea mitä siellä oli. Autiotaloa ei ole mitenkään lavastettu, vaan kaikki mitä videolla näkyy oli talossa oikeasti.-Myöhemmin kun juttelin vanhempieni kanssa selvisi että kyseinen autiotalo onkin meidän suvun vanha talo, mitä on myös aikoinaan sanottu Koveron taloksi. Käytän mielelläni videoissani itselle tärkeitä ja tuttuja paikkoja. Tämä osui sattumalta ihan hyvin! =) Myös mökkitie mikä videolla näkyy, on pappani tekemä. Kuvaaja työssään.
Tässä muita budjettisyöppöjä! Synkkään videoon tarvitaan ehdottomasti O'boyta. ;)Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista.

-Verestä tuli ihan mieletön sotku! Kyllä meillä oli sen jälkeen siivoomista! Siirappia kaakaojauhetta, elintarvikeväriä…tahmeeta niinkuin voitte kuvitella. Lakanoilla ja vaatteissa ja lattioilla….


-Ohjeet veren tekoon ja hirttoköyden solmimiseen me ollaan katottu netistä.


-Jee, kiva siisti mustavalkoinen huone! Just tällaista mä oon aina halunnu!
-Juu-u, niin mäki!
Siis kukaan ei ikinä usko mitä mallit joutuu tekeen....


-Silleen aika synkkää ajatella, että hirttoköyden solmimista opastavalla youtube-videolla oli satojatuhansia klikkauksia. Tietysti voi toivoa, että jotkut muutkin ovat tarvinneet vain rekvisiittaa.


Nämä kuvat ovat Pitkäniemen vanhalta hautausmaalta. Sinne on haudattu entisiä potilaita. Näillä haudoilla ei paljon kukkia näy. Tunnelma on karmiva, osa kivistä on jo sammaleisen vanhoja. Näissä maisemissa on otettu myös yhdet Naryanin promokuvat!


Hautausmaan portti
Hmm, ollakko vai eikö olla..?

Minkälainen osuus Matilla on ollut tämän videon teossa? 
-Ollaan yhdessä kuvattu ja suunniteltu kuvauspaikat ja toteutettu kaikki kuvaukseen liittyvä. 
-Matin ja mun yhteistyöstä voisin sanoa, että meidän visiot ja yhteistyö toimii tosi hyvin yhteen. Olen tehnyt editoinnin kokonaan itse. Siinä on huomannu sen että molempien kuvaamia materiaaleja tarvitaan että videosta tulee mielenkiintoinen. Matilla on tosi hyvä visuaalinen näkemys ja aika erikoisiakin ideoita. Tai no, välillä ihan hullujakin ideoita! =D  Mulla tulee taas sellaisia, mitä tarinassa täytyy olla. Surullisen kauniit still-kuvat ovat enemmän omaa käsialaani.Kiitos haastattelusta Lauri! 
Kiitos myös videosta koko kuvaustiimille. Tässä se on: My End Leaf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti