torstai 22. toukokuuta 2014

Bändiesittely: Raino

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on bändin soolokitarasankari Raino Ketola. Koska bändin pojat ovat kummasti vähäpuheisempia kuin itse olen, otan vapauden esitellä heitä haastattelun lisäksi myös havainnollistavalla kuvalla. ;)


Huomioi seuraavat yksityiskohdat:

  • Leijonanharja: Hiukset joita miehet kadehtivat ja naiset palvovat.
  • T-paita, joka ei ole musta: Epätoivoinen yritys sulautua tavisten joukkoon; onhan miehellä päivätyö.
  • Saabin avaimet: Vaikka osalla muistakin on autot, se on useimmiten Raino jonka kyydissä kuljetaan treeneihin ja jonka autolla Tampereen keikkojen kalusto siirtyy edestakaisin treenikseltä lavalle. Oikeasti se on kyllä avaruuslaiva; on kaikkien fysiikan lakien vastaista että autoon mahtuu niin paljon tavaraa!!! Tai sitten Raino on vaan hyvä tetriksessä.
  • Westone-kitaran sisältävä kotelo. Aina aina aina Rainon kitara on tsekattu parissa minuutissa ja miksaajat antavat saundeista ylistävää palautetta.
  • Älykkö-lasit: Vaikka niitä Westoneita on monta, lukemattomista ei voi Rainon kohdalla puhua. Rainon maailmassa ei nimittäin ole mitään lukematonta vaan kaikki on tarkassa järjestyksessä! Jos joku muistaa puhelinnumerosi ulkoa, se on Raino. "Numerot on mun kavereita!"
  • Jalat, jotka eivät koskaan pysähdy. Kun muu bändi alkaa vasta puhua, että jotain pitäis tehdä, vaikkapa roudata tai myydä keikkaa, yleensä Raino sanoo että on jo hoitanut asian.
  • Niittitennarit paljastavat todellisen luonteen...!!!

Sitten viralliseen haastatteluun! =)

Nimi: Raino Ketola
Instrumentti Naryanissa: Pääasiassa kitara

Soitatko muita soittimia?: Joskus jotain huuliharppua tai saksofonia, jos säkä käy. Yritän epätoivoisesti myös usein saada mikrofonin lavalle eteeni, niin voin huudella mikkiin epävireisiä taustalauluja. Bändin ulkopuolella salaa hamstraan kaikenlaisia muitakin soittimia ja yritän saada niistä jotakin lähellekään järjellistä ulos. Viimeksi jotenkin luokseni eksyi haitari, joka nyt pitäisi avata ja saattaa soittokuntoon ja sen jälkeen kokeilla, josko sillä vois jotain soittakin.

Mitä muuta teet bändissä?: 
Kaikkea kurjaa kirjallista ja teknistä. Keikkojen metsästystä, nettisivujen ylläpitoa ym. Bändihän pyörii yhdistyksen avulla ja käytännössä kaikki yhdistyksen juridinen, taloudellinen ja muu-nen pyörittäminen on jäänyt mulle. 

Miksi ihmeessä?: 
Ihmettelen sitä kyllä joskus itsekin. 11 minuutin keskittymiskyvyllä on kuitenkin aika vaikea tehdä vain yhtä asiaa kerrallaan, joten ehkä se helpottaa itseenikin jollain tapaa. Ja pitäähän sitä jotenkin yrittää olla hyödyksi.


Mikä saa sinut raahautumaan Sorvajärven pusikoihin viikko toisensa jälkeen?: 
Rakkaus musiikkiin. Sitä paitsi Sorvajärvi on ehkä paras reenipaikka ikinä. Voi soittaa milloin vain, kuinka lujaa vain ja kaikki mahdolliset fasiliteetit on kunnossa. Eikä onneksi tarvii jakaa kämppää minkään toisen bändin kanssa. Heh... Eivätkä kitaran kielet ruostu kahdessa viikossa käyttökelvottomiksi, kuten vanhan bändini kanssa reenatessa entisessä teurastamossa.

Mitä teet silloin kun et ole bänditouhuissa: 
Pyrin maksimoimaan ajan, jolloin en tee mitään... Ei vaan, oikeasti kuulun Naryanista siihen osaan , jolla on bändin lisäksi myös palkkatyö. Ja tavallaanhan bänditouhut kulkevat aina mukana, kun kyllä niitä miettii mielessään muuallakin kuin reeneissä tai keikoilla.

Kerro itsestäsi jokin mielenkiintoinen yksityiskohta!:
Taidan omistaa suomen suurimman Westone-kokoelman. Merkin kitaroita minulla on kymmenen ja lisäksi yksi Westone-basso.Kiitos haastattelusta Raino!

2 kommenttia: